SÜMER LİSESİNİN TARİHÇESİ

1967 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından binası yapılan okulumuz, 1967 - 1968  öğretim yılında Kayseri Lisesine bağlı olarak eğitim-öğretime açılmış, 1968 - 1969 öğretim yılında Kayseri Lisesinden ayrılarak ilimizin ikinci müstakil lisesi olarak  Kayseri Sümer Lisesi adıyla  eğitim -  öğretime başlamıştır.

Okulumuz adını ilimizin ilk fabrikalarından olan (16 Eylül 1935 ) ve mahalleye de adını veren Sümer Bez Fabrikasından almıştır.

Aynı adla kurulan ilkokul ve ortaokuldan sonra Sümer Bez Fabrikasının arsası üzerine kurulan ve Sümer bez fabrikasında çalışan işçi ve memur çocuklarının lise tahsiline imkan sağlayan Sümer Lisesi, fabrika çalışanları tarafından oluşturulan Sümer Mahallesi, Yeni Mahalle ve civarında ki fabrika evlerindeki işçi, memur çocuklarının, iyi bir lise eğitiminden sonra üniversite tahsiline imkan sağlayarak bu çocukların  bilim insanı, akademisyen, mühendis, doktor, politikacı, iş adamı, sanayici, öğretmen, sanatçı, sporcu, asker  ve daha buraya sığdıra yamayacağımız pek çok alanda ülkesine, milletine hizmet etmesini sağlamıştır.

1987 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul arsası içinde yapımı bitirilen okulumuz pansiyon binası, 1987 - 1988 öğretim yılında özellikle kırsaldan gelen kız öğrencilerimiz için parasız ve paralı yatılı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Halen 144 kapasitesi ile kız öğrencilerimize yatılılık hizmeti vermeye devam etmektedir.

1996 - 1997 öğretim yılında  bünyesinde Yabancı Dil Ağırlıklı lise açılan Sümer Lisesi,   2010 - 2011  öğretim yılında Anadolu Lisesine dönüştürülmüş, 2017 - 2018 eğitim - öğretim yılında ise ilimiz merkezinde ikinci fen lisesi olarak açılarak Sümer Fen Lisesi adıyla hizmet vermeye devam etmektedir.

12-11-2017

Yayın: 26.10.2017 - Güncelleme: 20.05.2020 08:10 - Görüntülenme: 7336