Nis

Kayseri Okul Sporları Modern Pentatlon İl birinci 10. sınıf öğrencimiz Ufuk Uyanık Olmuştur. Öğrencimizi Tebrik ederiz.

Nis

Kayseri Bilardo Gençler A Kategorisinde İl 1. si İbrahim KAÇER, İl 2. si Ahmet Burak KILIÇ, İl 4. sü Kerem YILDIZ olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Tarihin en ihtişamlı direniş destanı olan Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü büyük bir onur, övünç ve heyecanla kutladık, şehitlerimizi rahmetle yâd ettik.

AŞIRI TUZ TÜKETİMİMİZİ AZALTMAK İÇİN

NELER YAPABİLİRİZ

 Yemekleri hazırlarken ya da pişirirken eklenen tuzu azaltabiliriz

 Sofradan tuzlukları kaldırabiliriz

 Ev dışında yemek yiyeceksek; yemeklerin ve besinlerin içindeki

tuz miktarını öğrenerek mümkünse az tuzlu veya tuzsuz

hazırlanmasını isteyebiliriz

 Tuzlu atıştırmalıkların tüketimini azaltabiliriz

 Ambalajlı olarak tüketime sunulan gıda ve içeceklerin içeriğini

etiket bilgisinden okuyabilir ve benzer gıdalarda tuz ve tuz yerine

geçen maddelerin miktarları daha düşük olanlarını tercih

edebiliriz

Mrt

Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, İl Milli Eğitim Müdürümüz Bahameddin Karaköse ve İl Protokolü katılım göstertiği, Okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programına Kayseri İl Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Mrt

"Şimdi hemen harekete geç" projemiz kapsaminda Sosyal Sorumluluk Kulübü danışman öğretmeni Meral KAYGISIZ, Değerler Kulübü danisman ogretmeni Murat SEVİNÇ ve okul rehber ogretmeni Fatih AKSOY eşliginde Cocuk Hematoloji ve Onkoloji bölümünde öğrencilerimizle birlikte çesitli etkinlikler gerçekleştirdik.

Mrt

Okulumuzda 08.03.2024 Cuma günü saat 15:10'da tüm öğrenci ve öğretmenlerimizle DEPREM TATBİKATI yapılmıştır.

Şbt

Liselerde Bilim Uygulamaları kapsamında 12/C sınıfından Ebubekir taşçı 9/C sınıfı öğrencilerine Teknoloji de yapay zeka konulu seminer vermiştir.

Şbt

"Şimdi, hemen harekete geç" ortak sloganıyla kanka derneğini 11. Sınıf öğrencilerimizle buluşturduk. Sumer lisesi mezunu çocuk hematoloji bolum başkanı ve Kanka Derneği yönetim kurulu başkanı sn prof Dr Musa Karakürkçü hocam, dernek üyeleri sn Ali Çetinkaya, sn Mediha Hasyüncü derneğin çalışmalarını anlatarak bizleri bilgilendirdi. Bizler de öğrencilerimizle hastaneye iadeyi ziyarette bulunup oradaki çocuklarımızla etkinlikler yapacağız.

Ock

Sümer Fen Lisesi Okullararası Bireysel Kayak Alp Disiplini yarışmasında birincilik ödülünü kazanmıştır.

Ock

Sümer Fen Lisesi Okullararası Masa Tenisi maçlarında.

Ock

Sümer Fen Lisesi Okullararası Yüzme dalında yarışmada ikinci olarak büyük bir başarı elde ettik.

Biyoloji Sevilmez mi :)

Kas

Okulumuz Basketbol Takımımız çalışmalara son hız devam ediyor.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yılında okulumuz Sümer Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programla anıldı. Okul idaresi, öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.